Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

CEO Facebooku si do najnovšieho rozhovoru pozval riaditeľa vydavateľstva Axel Springier, Mathiasa Döpfnera, s ktorým dlhé hodiny debatovali o žurnalistike a jej dôležitej úlohe vo svete. V začiatkoch rozhovoru Mark Zuckerberg poukázal na význam prezidentských volieb na Slovensku a neskôr sa debatovalo aj o vražde Jána Kuciaka.

Facebook už dlhé roky pôsobí vo svete ako masívna sociálna sieť, ktorá má spájať ľudí medzi sebou. Popritom sa však formuje aj jej novinárska stránka, ktorá používateľom prináša obrovský príliv správ každý deň. Tieto informácie prezradil v rozhovore s Markom Zuckerbergom CEO Axel Springer, Mathias Döpfner. Aj podľa neho je nesmierne dôležité, aby boli vo svete investigatívni novinári, ktorí odvádzajú výbornú prácu. S ňou však prichádza aj obrovské riziko, ktoré stálo Jána Kuciaka život.

V debate o žurnalistike sa však ďalej CEO Facebooku vyjadril, že do jeho sociálnej siete môže pribudnúť aj zabudovaná karta pre najnovšie správy zo sveta, prezradil Engadget. Najväčšia sociálna sieť sveta si tak uvedomuje, že práve novinári odvádzajú pri svojom písaní obrovský kus práce, ktorý by im mohol Facebook dokonca aj zaplatiť. Viac informácií ti prezradí rozhovor týchto dvoch pánov, ktorý nájdeš v priloženom videu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú