Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jeden z najlegendárnejších webových multimediálnych prehrávačov dnes skončil svoju dlhoročnú púť. Adobe dnešným dňom zastavuje podporu prehrávača Flash Player a o pár dní už bude všetok obsah na základoch Flash Playera na webe blokovaný.

Aktualizácia 12.1.2021

Podpora Adobe Flash Playera skončila už začiatkom januára, no ešte pár dní po tom ho využívali aplikácie, ktoré ho potrebovali pre svoje fungovanie. Dnešným dňom sa to však končí.

Od 12. januára už nie je možné prehrávať žiaden obsah pomocou Flashu. Ide pritom o posledný „klinec do rakvy“ pre tento svetoznámy doplnok, ktorý fungoval od roku 1996.

Pôvodný článok z 1.1.2021

Adobe už dlhšiu dobu informuje ľudí o konci podpory tejto legendy a dlhoročného spoločníka všetkých multimediálnych webových stránok, no Flash Player si vďaka svojmu obrovskému rozšíreniu a používaniu zaslúži ešte poslednú dávku pozornosti.

Nový rok tak prináša definitívne ukončenie podpory zo strany Adobe a 12. januára začne firma blokovať všetok multimediálny obsah, ktorý ešte využíva Flash Player.

Drvivá väčšina webov však už svoj obsah upravila a využíva modernejšie technológie ako HTML5, WebGL alebo WebAssembly. Stále však môžeš naraziť na niekoľko menších webov, ktoré ešte Flash využívajú, no tie už o pár dní nebudú fungovať správne.

Pre mnohých bol Flash Player akýmsi synonymom pre množstvo legendárnych hier, ktoré by sme tu bez neho zrejme nemali. Pozri si zaujíamavé spomienkové video, čo všetko nám táto legenda priniesla.

Zdroj: Adobe

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú