Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Koniec podpory známeho Flash Playera bol ohlasovaný už od roku 2017. Tento krok potvrdilo nielen Adobe, ale aj ďalšie spoločnosti ako Google či Microsoft. S blížiacim sa koncom roka prichádza aj koniec pre tento svetoznámy doplnok. Ľudí na to začalo upozorňovať aj samotné Adobe, informuje Windows Latest.

Adobe Flash Player bol vydaný ešte v roku 1996. V uplynulých rokoch však využitie tohto doplnku výrazne klesalo, a tak sa Adobe rozhodlo jeho podporu ukončiť. Microsoft už taktiež priniesol pre Windows 10 aktualizáciu, ktorá z počítačov Flash Player odstráni, avšak nemala vplyv na doplnok v internetových prehliadačoch.

Ukončenie podpory teraz začalo ľuďom pripomínať aj Adobe, ktoré ich vyzýva na jeho odinštalovanie. Spoločnosť toto oznámenie odôvodnila bezpečnostnou stránkou, od januára totiž Flash Player prestane fungovať. Začiatkom decembra však vydala ešte poslednú aktualizáciu, informuje Bleeping Computer.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot/Windows Latest

Vypnutý bude konkrétne od 12. januára 2021, kedy prestanú všetky weby a aplikácie tento doplnok využívať. Podpora Flash Playera však skončí už 31. decembra 2020. Používateľ má možnosť odinštalovanie dočasne odložiť, no hoci by ho zo svojho zariadenia neodstránil, neskôr už nebude môcť doplnok využívať.

Zdroj: Windows Latest, Bleeping Computer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú