Popri raste druhej najväčšej kryptomeny ethereum, ale aj miernom poklese najväčšieho bitcoinu, letí kryptomenový trh do nových výšin. Trhová kapitalizácia všetkých kryptomien totiž od začiatku roka stúpla až 2,5 násobne a prekonala významnú hranicu. Investori sú aj naďalej optimistickí a peniaze „lejú“ čoraz viac do alternatívnych kryptomien, informuje Forbes.

Ešte v januári dosahovala celková trhová hodnota všetkých kryptomien vtedy rekordný 1 bilión dolárov, no aktuálne dosahuje už niečo vyše 2,5 bilióna dolárov. Rapídny rast v priebehu niekoľkých mesiacov spôsobovali od začiatku roka rekordy bitcoinu a aktuálne ho poháňa aj rast etherea.

Popri najväčších kryptomenách sú čoraz populárnejšie aj alternatívy, tzv. „altcoiny“, kam patrí aj dogecoin, ktorý vznikol ako vtip, cardano, litecoin a ďalšie. Hranicu 2,5 bilióna v celkovej trhovej kapitalizácii prekročil kryptomenový trh v nedeľu večer, pričom len za posledný týždeň doň investori vložili ďalších 200 miliárd dolárov aj napriek 1 % poklesu bitcoinu za toto obdobie.

Rýchly rast zaznamenal za posledný týždeň aj taký litecoin, ktorý stúpol o 38 % a prekonal pôvodné ATH spred 4 rokov. Spomenuté cardano stúplo o ďalších 26 % a napriek poklesu po Muskovom vystúpení si 24 % rast pripísal aj dogecoin. Celkovo len za posledný týždeň dosiahla nové rekordy až polovica z 10 najväčších kryptomien na trhu.

Ďalšie dôležité články:

Zdroj: Forbes

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú