Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Globálny vplyv Spojených štátov „donútil“ mnoho ďalších krajín k tomu, aby ukončili, prípadne nenadväzovali ďalšie spolupráce s Huawei pri budovaní 5G sietí. Ako informoval portál GizChina, Južná Kórea však tieto odporúčania USA striktne odmieta.

Príčinu rozbrojov medzi USA a čínskou spoločnosťou už asi netreba nikomu bližšie vysvetľovať. V posledných mesiacoch sa však kvôli vplyvu USA zapojili do boja proti Huawei aj ďalšie krajiny, vrátane Slovenska.

Nie všetky krajiny sa však nechajú ovplyvniť. Medzi také patrí aj Južná Kórea, ktorá nesúhlasí s akýmkoľvek rozväzovaním spolupráce s gigantom, informoval o tom čínsky portál MyDrivers.

Podľa juhokórejských vládnych orgánov vedenie štátu nechce a nijakým spôsobom nebude zasahovať do rozhodnutí jednotlivých telekomunikačných spoločností, aké technológie využijú pri výstavbe svojich 5G sietí.

Je ale otázne, koľko Južnej Kórei takýto postoj vydrží a či sa po určitej dobe predsa len nebude musieť podvoliť tlaku USA, ak si bude chcieť zachovať dobré politické a obchodné vzťahy. Podobný prípad sme mohli sledovať aj pri jednaniach s Veľkou Britániou, ktorá spočiatku taktiež odmietala reštrikcie mierené proti Huawei, no po istej dobe predsa len tlaku zo strany USA podľahla.

Zdroj: GizChina, MyDrivers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú