Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple informoval, že vďaka špeciálnej ochrane majú byť displeje nových smartfónov až 4-krát odolnejšie proti poškodeniu pri pádoch. Ako si ale počínali v reálnych testoch? Prvé výsledky dokázali, že Ceramic Shield má v nových iPhonoch 12 zmysel. Odolnosťou prekonali minuloročné modely, informoval portál MacRumors.

Apple pri predstavení novej štvorice iPhonov 12 avizoval aj vyššiu ochranu displeja využitím novej technológie, ktorú pomenoval ako Ceramic Shield. Žiadne sklo Gorilla Glass tu teda nenájdeme. V podstate ide o keramickú úpravu skla obrazovky, vďaka ktorej má byť odolnejšie pri pádoch na zem.

Mnohí takúto ochranu spochybňovali, no ako ukázalo viacero reálnych testov, iPhony 12 sú vďaka Ceramic Shield predsa len odolnejšie. Netreba však zabúdať, že spomínaná ochrana sa nachádza len na displeji, na zadnej stene smartfónov je využité odlišné sklo. Apple však presne nešpecifikoval, o aký druh skla ide.

Podľa výsledkov je však krehkejšie ako sklo na obrazovke. V jednom z testovaní bol pád realizovaný zo špeciálneho stojana nastaveného na určenú výšku a v druhom test prebiehal voľným pádom smartfónov z odhadovanej výšky. Výsledky môžeš posúdiť sám na priložených videách.

Zdroj: MacRumors, EverythingApplePro/YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú