Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Japonská vesmírna agentúra JAXA oznámila v spolupráci s Japan Broadcasting Corporation nový projekt, ktorý má priniesť doposiaľ najdetailnejšie fotografie dvojice mesiacov objehaúcich okolo Marsu, informoval portál Futurism.

Japonská misia MMX (Martian Moons eXploration), ktorá má štartovať v roku 2024, pošle  na Zem zatiaľ najdetailnejšie fotografie mesiacov Marsu. Túto správu pred pár dňami zdieľala samotná vesmírna agentúra JAXA.

Ako píše SlashGear, v spolupráci so spoločnosťou Japan Broadcasting Corporation vytvoria špeciálnu kameru s 8K rozlíšením, ktorá bude súčasťou modulu, ktorý o pár rokov poletí k červenej planéte.

Deimos - Mesiac planéty Mars. ZdrojNASA

Pôjde tak o vôbec prvé zábery mesiacov Marsu zhotovené vo vysokom rozlíšení. Fotografie by mali byť takmer ihneď po zhotovení dostupné aj pre širokú verejnosť. Okrem toho sa budú „surové“ obrázky ukladať aj na úložisku v samotnej kamere, odkiaľ budú k dispozícii aj po návrate sondy späť na Zem.

Okrem fotografií má sonda priniesť aj vzorky z povrchu Marsu. Zdá sa teda, že po úchvatných fotografiách z roveru Curisoity nebudeme mať v budúcnosti núdzu o ďalšie skvelé zábery, o ktoré sa tentokrát postarajú Japonci.

Zdroj: Futurism, ShashGear

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú