Agentúra Standard & Poor’s (S&P) odobrala Twitteru Elona Muska rating pre „nedostatok potrebných informácií“. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Musk kúpil sociálnu sieť Twitter na konci októbra za 44 miliárd USD (41,75 miliardy eur) a stiahol ju z burzy, čo znamená, že firma už nemusí zverejňovať správy o hospodárení. Musk tiež v dôsledku prevzatia zaťažil Twitter miliardovými dlhmi.

S&P 1. novembra z tohto dôvodu znížila rating Twitteru o päť stupňov na B-, čím sa hodnotenie úverovej bonity firmy dostalo ešte hlbšie do špekulatívneho pásma. Agentúra tiež presunula jej rating do režimu zvýšeného sledovania. S&P však teraz pre nedostatok potrebných informácií o finančnej situácii spoločnosti už nevidí možnosť, ako hodnotiť jej úverovú bonitu.

Musk trvá na tom, že Twitteru sa darí

Elon Musk je presvedčený, že Twitter sa má lepšie, než kedykoľvek predtým. Dáta, ktoré 27. novembra zverejnil, sú na jeho strane. Podľa nich momentálne Twitter zažíva rekordný rast aj záujem používateľov. Na tému upozornil Engadget.

Podľa zverejnených dát, ktoré boli súčasťou jeho internej prezentácie, Twitter zažíva rekordný nárast nových používateľov a zároveň najväčšiu aktivitu existujúcich používateľov v histórii platformy. Zároveň podotkol, že nenávistné prejavy sú na ústupe. Na tému sme spracovali samostatný článok.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú