Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčší mobilný operátor na Slovensku informoval o veľkom výpadku internetového pripojenia. Problém má postihovať celé územie a ovplyvňuje mobilný aj pevný internet. O výpadku informoval Orange na oficiálnej stránke na Facebooku.

Aktualizácia o 12:00

Dnešný výpadok mobilného a fixného internetu Orangeu na celom Slovensku už mal byť podľa našich informácií odstránený. Redakciu FonTech.sk o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Orange, Alexandra Piskunová. Zároveň sme zistili, že príčina tohto veľkého výpadku je stále analyzovaná.

Spočiatku sa hovorilo o spojení s plánovanými prácami v sieti, o ktorých Orange informoval na svojom webe. Podľa našich informácií nie je momentálne potvrdené priame spojenie s týmto zásahom. Orange situáciu preveruje. Článok budeme aktualizovať o nové informácie.

Pôvodný článok

Orange dnes zaznamenal celoplošné problémy s internetovým pripojením, ktoré postihujú fixný aj mobilný internet. Výpadok ovplyvňuje aj dátovú prevádzku v 3G a 4G sieti operátora.

„Na území celého Slovenska evidujeme výpadok mobilného aj fixného internetu. Na odstránení problému intenzívne pracujeme, zároveň sa ospravedlňujeme za prípadné komplikácie,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Orange v stanovisku pre redakciu FonTech.sk.

Príčina zatiaľ nie je známa, no výpadok má za následok aj problémy s televíziou Orangeu. V niektorých častiach Slovenska došlo k výpadku ešte v ranných hodinách.

Zdroj: Orange/FB

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú