Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Od oficiálneho predstavenia nového Windows 11 uplynul už takmer mesiac a do sveta sa dostala pre testerov aj prvá verejná beta verzia systému. Hoci sa po uvedení Windows 11 z oficiálnych kanálov hovorilo o vydaní „na jeseň“, presnejší termín známy nebol. Intel však s vydaním nových driverov naznačil, kedy by sa tak mohlo stať, informuje Windows Latest.

Odhalenie prišlo s vydaním novej verzie driveru pre grafické karty, ktorý však okrem aktuálneho Windows 10 podporuje aj nový Windows 11. Ten je vo fáze testovania a jeho oficiálnu verziu by sme mali uzrieť na jeseň. Podľa poznámok Intelu ku GPU driveru by mal byť Windows 11 sprístupnený ako bezplatná aktualizácia pre všetkých, vrátane používateľov Windowsu 7, už v októbri.

Microsoft (Úprava redakcie)

Spoločnosť na tento systém odkazuje ako na 21H2 update, čím sa viac-menej potvrdzuje, že aj nová verzia OS od Microsoftu bude naďalej využívať označovací systém veľkých updatov ako Windows 10. Tento fakt navyše potvrdil aj programový manažér spoločnosti Brandon LeBlanc na Twitteri.

Veľký update 21H2 však neznačí len príchod nového Windows 11, ale taktiež veľkú októbrovú aktualizáciu pre vylepšený Windows 10, ktorý čakajú ďalšie dôležité vylepšenia. Na rozdiel od neho bude v budúcnosti nový Windows 11 dostávať potom len jediný veľký update, ktorý bude sprístupňovaný vždy v 2. polovici roka. Pripomeňme, že Microsoft plánuje ukončiť podporu pre Windows 10 už do pár rokov. 

Zdroj: Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú