Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Gigant ohlásil vlastný operačný systém ešte v minulom roku, no doposiaľ sa nedostal do mnohých produktov. Aktuálne Huawei predstavuje už druhú verziu HarmonyOS, ktorá má potenciál nahradiť v jeho smartfónoch aj doterajší Android. Najskôr však o rok. O téme informoval portál Android Authority.

Spoločnosť počas prebiehajúcej konferencie HDC 2020 odhaľuje novinky, ktoré prinesie v druhej verzii HarmonyOS 2.0. Prvý vývojársky SDK kit bude určený predovšetkým pre smart hodinky, autá a televízory. Pre ne bude dostupný už od dnes 10. septembra. Gigant však pridá aj beta verziu vývojárskych nástrojov určených pre smartfóny, ktoré budú dostupné od decembra tohto roka.

Prvý smartfón s HarmonyOS by sme tak mohli vidieť už začiatkom budúceho roka, informuje Huawei Central. Huawei navyše chce poskytnúť tento operačný systém ako open-source projekt po vzore Androidu a podľa doterajších informácií by mal byť HarmonyOS plne otvorený pre vývojárov už do októbra 2021.

Dovtedy by malo byť odstránené aj obmedzenie pamäte. Aktuálne sú totiž v projekte OpenHarmony podporované len zariadenia s pamäťou RAM do 128 MB, no už v apríli sa má limit zvýšiť na 4 GB, informuje The Verge.

Zdroj: Android Authority, Huawei Central, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú