Ešte pred predstavením Huawei Mate 30 Pro bolo jasné, že príde bez Google aplikácií. Napriek tomu existovali aj iné cesty, ako Google aplikácie do smartfónu dostať. Aktuálne už však jedna z najschodnejších ciest nie je k dispozícii a telefón navyše neprešiel testom SafetyNet.

Huawei Mate 30 Pro to na trhoch s preferenciami Google služieb nemá ľahké. Smartfón totižto prišiel vďaka sankciám uvaleným na Huawei bez nainštalovaných Google aplikácií. Pokiaľ chcel majiteľ do svojho smartfónu napriek tomu Google aplikácie dostať, musel sa obzerať po alternatívnych cestách. Keďže Huawei nepovolil otvorenie bootloadera, najjednoduchší spôsob ako dostať Google aplikácie do telefónu bola podľa portálu Android Police inštalácia aplikácie LZPlay.

Nedávno však jeden z vedúcich výskumníkov bezpečnosti Androidu a tvorca Magisku, John Wu, označil tento spôsob inštalácie Google služieb za nebezpečný. Na ich inštalovanie vyžadovala aplikácia zavedenie administrátorských povolení a AndroidManifestu, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť. Krátko na to bola webová stranka LZPlay.net pozastavená. Smartfón dokonca neprejde ani SafetyNet testom od Googlu pre overenie jeho validity, hoci donedávna sa mu to podarilo.

Zdroj: Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú