Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Huawei v priebehu roka 2018 zasiahli sankcie zo strany USA, čo malo ovplyvniť aj jeho predaje smartfónov. Rok 2019 sa aj napriek týmto sankciám z hľadiska predajov gigantovi veľmi vydaril.

Huawei už od augusta 2018 trápia sankcie zo strany USA, ktoré mu zakazujú obchodovať s americkými spoločnosťami a hlavne ovplyvňujú jeho prístup ku Google službám. Ako píše portál Android Authority, napriek tomu v roku 2018 čínsky gigant zaknihoval rekordný počet 200 miliónov predaných smartfónov. Obavy zo zákazu obchodovania však pre rok 2019 neveštili nič dobré.

Opak sa stal pravdou a Huawei láme rekord z predchádzajúceho roka. Hoci do konca aktuálneho roka zostávajú viac ako 2 mesiace, už teraz dokázal gigant predať viac ako 200 miliónov smartfónov. Svojím úspechom sa nezabudol pochváliť aj príspevkom na sociálnej sieti Twitter.

Číslo predaných smartfónov tak ešte nie je konečné a vystáva taktiež otázka, či by bol Huawei schopný pokoriť aj hranicu 300 miliónov predaných smartfónov, pokiaľ by naň neboli uvalené sankcie.

Zdroj: Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú