Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Smartfóny od spoločnosti Apple nemajú vo svojom základe zabudovanú vibračnú odozvu pri písaní na klávesnici, čo môže mnohým používateľom po prechode z Androidu chýbať. Google však teraz všetko napravil s poslednou aktualizáciou. Nová verzia Google Gboard prináša haptickú odozvu aj do iPhonov, v ktorých nie je v základnej klávesnici podporovaná.

Keď Apple nepriniesol používateľom to, čo im pri písaní na klávesnici chýbalo, prišiel rad na Google. Tento softvérový gigant teraz vylepšil svoju klávesnicu Gboard o haptickú odozvu, ktorú si môžu aktivovať aj majitelia iPhonov. Funkcia však nie je automaticky dostupná po nainštalovaní aplikácie a každý ju tak musí zapnúť manuálne. Stačí prejsť do Nastavení klávesnice, kde sa v dolnej časti menu nachádza možnosť „Povoliť hmatovú odozvu pri stlačení klávesa“.

Týmto spôsobom tak môže každý majiteľ iPhonu pri písaní na klávesnici cítiť jemnú vibračnú odozvu, ktorá potvrdzuje stlačenie každého klávesa. To, čo Apple svojim zákazníkom odoprel, im teraz prináša jeho veľký konkurent, ktorého klávesnica Gboard je oveľa prepracovanejšia. Okrem skvelej predikcie slov prináša aj zabudované vyhľadávanie, písanie ťahom a vyhľadávanie GIF obrázkov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú