Google Chrome má opäť problém. Už tretíkrát v tomto roku odhalili a opravili závažnú „zero-day“ chybu, informuje portál Bleeping Computer. Konkrétne vedeli útočníci zneužiť V8 JavaScript engine. „Zámena typu v prehliadači V8 v prehliadači Google Chrome pred verziou 112.0.5615.121 umožnila vzdialenému útočníkovi potenciálne zneužiť zariadenie prostredníctvom špeciálne vytvorenej stránky HTML,“ popisuje chybu americký Národný inštitút pre štandardy a technológie.

Ako dopĺňa portál The Hacker News, tento rok ide už o tretiu „zero-day“ chybu, ktoré sa radia medzi mimoriadne závažné. Jedna z predchádzajúcich chýb sa taktiež týkala V8, druhá naopak Skia.

Ak používaš Chrome, čo najskôr aktualizuj na verziu 114.0.5735.110 pre Windows a 114.0.5735.106 pre macOS a Linux, aby si sa chránil pred potenciálnymi hrozbami.

Používateľom prehliadačov založených na Chromium, ako sú Microsoft Edge, Brave, Opera a Vivaldi, sa tiež odporúča aktualizovať na najnovšiu verziu akonáhle bude dostupná.

Ak si nie si istý, akú verziu Google Chrome máš, tak ti stačí zájsť do nastavení a v ľavom menu zvoliť sekciu „O prehliadači Chrome“. Tu uvidíš nielen kódové označenie verzie, ktorú momentálne používaš, ale z rovnakého okna môžeš rovno prehliadač aktualizovať, prípadne zapnúť automatické aktualizácie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú