Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Daňové priznania za rok 2019 treba podať do 31. marca 2020, finančná správa upozorňuje aj na zmeny v tlačivách pre daňové priznanie k dani z príjmov fyzických osôb typu B a pre daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb.

Finančná správa na svojom portáli sprístupnila elektronické formuláre daňových priznaní k dani z príjmu fyzických a právnických osôb. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová vo štvrtok v tlačovej správe. Daňové priznania k dani z príjmu za rok 2019 musia fyzické a právnické osoby podať do 31. marca 2020, finančná správa tiež upozorňuje na zmeny v tlačivách pri daňovom priznaní k dani z príjmov fyzických osôb typu B a pri daňovom priznaní k dani z príjmov právnických osôb. Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typ A sa oproti minulému roku nemenilo.

Daňovníci si nemusia povinnosť podať daňové priznanie odkladať na posledný možný termín. „Finančná správa aj tento rok odporúča, aby daňové priznanie podali skôr,“ vysvetlila Skokanová. Spomínané zmeny zapracovali do tlačív a e-formulárov, ktoré daňovníci musia použiť pri podávaní daňových priznaní k dani z príjmov. Ich vzor ustanovilo Ministerstvo financií SR vydaným opatrením.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú