Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

SpaceX pre malou chvíľou vypustil do vesmíru najväčšiu raketu Falcon Heavy už po tretíkrát, aby tam vyniesla náklad od NASA a niekoľko ďalších balíkov, informuje CNET. Misia STP-2 prebiehala od samého začiatku úspešne a už po pár minútach sa raketa ocitla na obežnej dráhe, kde sa od hlavného boostera odpojili bočné, aby sa vrátili späť.

Po úspešnom pristátí bočných boosterov mal hlavný booster pristáť na lodi „Of Course I Still Love You“, no finálne pristátie nezvládol. Štart rakety začal o 8:30 nášho času. Ešte pred samotným štartom avizoval Elon Musk, že Falcon Heavy má pred sebou doteraz najťažší let. Tretí let rakety z Mysu Canaveral pritom využil bočné boostery, ktoré leteli do vesmíru s raketou v predošlej misii.

Hlavný booster však tentokrát opäť skončil v mori 12 minút po štarte, keď nepristál na lodi „Of Course I Still Love You“, informuje TechCrunch. Samotná misia STP-2 bola úspešná a SpaceX doručilo náklad na orbitu Zeme, odkiaľ bude jeho vypustenie do vesmíru vysielané už čoskoro.

Zdroj: CNET, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú