Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

CEO spoločnosti Tesla, Elon Musk, údajne opäť podlieha vyšetrovaniu Americkej komisie pre cenné papiere a burzy (SEC). Tá sa pozerá najmä na možnú manipuláciu s cenou lacnej kryptomeny Dogecoin, ktorá po Muskových tweetoch nabrala na hodnote o viac ako 500 %, upozornil Electrek.

Elon Musk a kryptomeny je v posledných týždňoch doslova zaužívané slovné spojenie. Okrem obrovskej investície v hodnote 1,5 miliardy dolárov, ktorú do bitcoinu vložila Tesla, sa totiž vizionár „preslávil“ aj napumpovaním ceny lacnej kryptomeny Dogecoin, ktorá bola pôvodne vymyslená ako vtip.

Musk dokonca nakúpil z tejto kryptomeny aj pre svojho 9-mesačného syna a predvčerom na Twitter pridal obrázok, v ktorom si uťahuje z ceny Dogecoinu, ktorá doslova „vystrelila na Mesiac“.

Zobraziť celú galériu (1)
Graf ceny Dogecoinu od konca januára 2021 / Zdroj: Coindesk

Finančný spravodajský server First Squawk však uviedol, že na šéfa Tesly si kvôli týmto krokom posvieti aj Americká komisia pre cenné papiere a burzy, pričom Muska bude vyšetrovať kvôli možnej cielenej manipulácii s cenou. SEC ho pritom nevyšetruje jeho tweety prvýkrát, naposledy tak tomu bolo v roku 2018, keď údajne manipuloval s cenou akcií Tesly

Zdroj: Electrek, Twitter / @FirstSquawk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú