Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Či už išlo o nanútenie zo strany Microsoftu, alebo sa používatelia samovoľne rozhodli, Microsoft Edge je jedným z najrozšírenejších internetových prehliadačov na trhu. Jeho náskok potvrdzuje portál Windows Latest, ktorý zároveň upozorňuje na štatistiky z posledných mesiacov.

Microsoft Explorer bol aj napriek nepopierateľným historickým zásluhám poslednou voľbou aj tých najneznalejších používateľov Windowsu. Prehliadač za konkurenciou dlhé roky nezaostával len chýbajúcimi funckionalitami, ale aj v oblastiach stability, bezpečnosti a najmä rýchlosti.

Preto rozhodnutie Microsoftu, týkajúce sa prechodu na jadro Chromia, brali kritici skepticky. Po vystriedaní kabátu za Edge sa však gigant pozviechal, pričom momentálne patrí medzi najpoužívanejšie nástroje na planéte.

Windows Latest informácie o úspechu, čítajúceho vyše 600 miliónov aktívnych používateľov, čerpá z ponuky na pracovnú pozíciu samotného Microsoftu, kde spoločnosť láka potenciálnych záujemcov práve takýmto tvrdením.

NetMarketShare

Zároveň, podľa analýzy portálu NetMarketShare, Edge je druhým najpoužívanejším prehliadačom na trhu, s decembrovým trhovým podielom niečo málo cez 11 %. Najpoužívanejší zo všetkých, Google Chrome, má pritom nainštalovaných až takmer 70 % používateľov.

Zlepšenie a s tým spojený nárast fanúšikovskej základne prehliadača od Microsoftu sme si všimli aj my. Zároveň spoločnosti kvitujeme, že samotné používanie sa snaží neustále posúvať správnym smerom, kde už onedlho môžeme očakávať dodatočné zrýchlenie prehliadania alebo vynovený, minimalistickejší dizajn.

Zdroje: Windows Latest, Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú