Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft Edge postavený na Chromiu sa rozširovaním základne nezadržateľne dorovnáva konkurencii. Podľa Windows Latest verzia 88 disponuje novou funkcionalitou, ktorá by mala od základov zlepšiť používateľský zážitok prehliadača.

Nová verzia je zatiaľ dostupná len vo verzii Edge Canary, respektíve na vývojárskych verziách Windows 10. Novou funkcionalitou je takzvaný „Startup Boost“, ktorý zrýchli zapínanie prehliadača pri štarte operačného systému. Zrýchlenia sa zároveň dočká aj funkcia vyhľadávania v ponuke Štart.

Funkcionalita neovplyvní rýchlosť štartu systému

Zdroj zároveň uvádza, že zapnutie funkcie je dobrovoľné. Po jej spustení sa na pozadí automaticky spustí súbor procesov s najnižšou prioritou. Vďaka tomu tak tieto procesy na pozadí nespomalia štart systému, no zároveň zrýchlia zapínanie prehliadača Edge.

Microsoft zároveň pracuje na ďalších dvoch experimentálnych funkcionalitách. Prvou z nich by malo byť hladšie rolovanie pri konzumovaní obsahu, zatiaľ čo druhá funkcionalita by sa mala zamerať na uspávanie neaktívnych kariet na pozadí s cieľom šetrenia pamäte RAM. Kedy príde „Startup Boost“ či práve spomínaná dvojica do stabilných verzií Microsoft Edge, zatiaľ nevieme.

Zdroje: Windows Latest, Microsoft Docs

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú