Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Microsoft detailnejšie približuje, aké novinky prídu do prehliadača Edge postavenom na Chromium jadre. Ako upozornil portál WindowsLatest, aktualizácia s prvkami Fluent dizajnu by mohla prísť už v najbližších týždňoch.

Aj napriek tomu, že webový prehliadač Microsoftu má stále svojich zarytých odporcov, už dávno to nie je nejaký spomalený a zastaralý Internet Explorer. Koniec koncov, aj preto, že ide o úplne nový a konkurencie schopný produkt, sa Microsoft rozhodol zmeniť jeho názov na Edge.

Ten ale v týchto dňoch prechádza masívnymi úpravami čo sa týka vzhľadu a celkového zážitku z jeho používania. Používatelia zapojení do Insider programu už testujú nový Edge s prvkami Fluent dizajnu a podľa vyjadrení Microsoftu sa aktualizácia rozšíri do stabilnej verzie prehliadača už čoskoro.

Microsoft

Presný dátum síce neprezradili, no očakávame, že to bude v priebehu najbližších týždňov či mesiacov. Lepší zážitok z jeho používania majú pocítiť najmä tí, ktorí pracujú s Edge na dotykovom zariadení.

Ako poznamenal tím vývojárov na svojom oficiálnom Reddit vlákne, v prvom kroku sa dočká vzhľadových vylepšení niekoľko ikon. Na záver dodávajú, že aktualizácia najprv zavíta na desktopovú verziu prehliadača, Edge pre smartfóny sa jej dočká o niečo neskôr.

Zdroj: WindowsLatest, Reddit

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú