Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo hospodárstva dnes spustilo po technických problémoch pri otvorení prvých registrácií nové kolo, ktoré sa oficiálne otvorilo o 12:00. Po stredajších registráciách, ktoré skomplikoval údajný útok hackera a pád stránky, dnes mali záujemcovia o dotácie ďalšiu možnosť získať príspevok. Pár minút po otvorení nového kola počet registrácií dosiahol maximum a vyčlenený rozpočet na podporu nákupu bol vyčerpaný ani nie za 4 minúty, informoval portál mojelektromobil.sk.

Mnohí čakatelia na tieto štátne dotácie úspešne vyplnili formuláre už v stredu 11. decembra, no kvôli problémom boli všetky registrácie anulované. Ministerstvo pritom spustilo nové kolo dnes napoludnie, kedy mohli ľudia podávať žiadosti o dotácie na kúpu elektrických áut a plug-in hybridov. Pripomeňme len, že prvý kúpe prvého typu vozidla mohli dostať príspevok vo výške 8 000 € a pri kúpe plug-in hybridu 5 000 €.

Všetky finančné prostriedky alokované na túto výzvu sú zarezervované. Ďalší záujemcovia o dotáciu sú, v zmysle výzvy, zaraďovaní do zásobníka žiadateľov,“ informuje oficiálny web chcemelektromobil.sk.

Rozdanie všetkých finančných prostriedkov vyčlenených na tieto štátne dotácie trvalo celkovo len 3 minúty a 41 sekúnd. Ešte počas minulého týždňa pritom ministerstvo hospodárstva navýšilo rozpočet o 1 milión eur na sumu 6 miliónov. Situáciu pozorne sledujeme aj naďalej a budeme informovať v samostatnom článku o všetkých detailoch.

Zdroj: mojelektromobil.sk, chcemelektromobil.sk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú