Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zdá sa, že historické logá automobiliek sa opäť vracajú do módy. Prednedávnom sa k takémuto rozhodnutiu uchýlil francúzsky Peugeot, ktorý odhalil nové logo inšpirované dizajnom zo 60-tých rokov. Najnovšie je to aj Renault, ktorý potajme prestupuje k novému logu. To sa nápadne podobá na logo zo 70-tých rokov a premiéru malo v koncepte elektrického Renaultu 5, informuje Autoevolution.

Po vzore Peugeotu tak aj táto francúzska automobilka „zakopáva“ 3D logo, ktoré využívala dlhé dekády a prechádza na upravené logo s inovovaným dizajnom. Zmenené logo značky prichádza s plochým 2D dizajnom. Dizajnéri zrejme našli inšpiráciu v pôvodnom logu Renaultu, ktoré automobilka používala v rokoch 1972 až 1992.

Odstránil sa tak 3D efekt, ubrali sa odlesky a odtiene a vzniklo logo, ktoré má reprezentovať novú éru značky. Prvýkrát sme ho totiž mohli zahliadnuť na fotografiách konceptu elektrického modelu Renault 5.

Zatiaľ však nie je známe, kedy ho uvidíme v prvých vozidlách, no špekuluje sa, že sa môže objaviť na trhu spolu s elektrickým Renaultom Mégane. Nové logo už pritom môžeme nájsť aj na slovenských stránkach na sociálnych sieťach, napríklad na Facebooku a Instagrame, kde bolo pridané len pred pár dňami.

Zdroj: Autoevolution

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú