Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google konečne zavedie jednu z dôležitých funkcionalít do služby Disk. Súbory v koši na cloude sa konečne budú automaticky mazať po 30 dňoch, informoval portál AndroidPolice.

Je to až nepredstaviteľné, že Google Disk, jedno z najväčších cloudových úložísk na svete, doteraz nedisponovalo takou základnou funkciou, akou je automatické mazanie súborov z koša. Všetky dáta, ktoré doteraz používatelia presunuli do koša, v ňom totiž zostávali takpovediac „nastálo“, čím sa prakticky neuvoľnilo žiadne miesto na disku.

Ako však informovali vývojári na svojom blogu, od 13. októbra začnú zavádzať novú verziu Disku Google, ktorý automaticky natrvalo zmaže súbor z disku po tom, čo bude v koši umiestnený celých 30 dní. Zavádzanie samotnej aktualizácie však nejakú dobu potrvá a než sa rozšíri pre všetkých používateľov, môže to trvať aj 15 dní.

Funkcia automatického mazania sa už nachádzala pri zdieľaných súboroch, no pri vlastných súboroch na Disku doposiaľ dostupná nebola. Google o zavádzaní tejto novinky začne používateľov informovať od 29. septembra.

Zdroj: AndroidPolice, Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú