Bitcoin sa na začiatku nového týždňa oslabil a jeho cena sa ustálila na úrovni okolo 60 000 USD (50 280,73 €). Počas víkendu opäť prelamoval rekordy, keď sa dostal až na dohľad k 62 000 dolárom. Podporili ho obavy z inflácie a nové stimuly v USA.

Cena najväčšej a najznámejšej kryptomeny v pondelok v skorom ázijskom obchodovaní padla až na 58 956,90 dolárov, v sobotu sa dostala na nové maximum 61 781,83 dolárov.

Cena bitcoinu v času písania článku je 58 071,67 $ (zdroj: CoinDesk)

Jedným z dôvodom poklesu mohla byť aj správa agentúry Reuters o snahe Indie zakázať digitálne aktíva. Sprísňovanie regulácie a štátne zásahy sú mračno, ktoré visí nad bitcoinom po tom, čo ho tento rok podporili šéf Tesly Elon Musk alebo šéf Twitteru Jack Dorsey, rovnako ako investiční giganti Goldman Sachs a BlackRock.

Cena bitcoinu sa tento rok už viac než zdvojnásobila, vlani sa zoštvornásobila

Investície zo strany inštitucionálnych investícií a firiem sa zvyšujú. Je to, čo ja volám, financializácia bitcoinu,“ uviedol hlavný devízový stratég Mizuho Securities Masafumi Yamamoto. „Stáva sa z neho aktívum, ktoré investori už nemôžu ignorovať.“

Víkendový nárast bitcoinu na nový rekord podporilo zvýšenie rizikového apetítu investorov na finančných trhoch po schválení balíka nových fiškálnych stimulov v USA v objeme 1,9 bilióna a jeho podpise prezidentom Joeom Bidenom.

Ďalšie zaujímavé články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú