Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kanadská divízia Apple úzko spolupracovala s firmou GEEP Canada, ktorej odovzdávala svoju vyradenú techniku na ekologickú likvidáciu a následnú recykláciu materiálov. Kanadská spoločnosť však miesto toho vyradené Apple produkty predávala ďalej na opravu, informoval portál TheVerge.

Apple teraz firmu GEEP Canada žaluje za krádež 100 000 iPhonov, iPadov a hodiniek Apple Watch. Tie miesto toho, aby ich firma zlikvidovala, ďalej predávala do Číny, kde ich šikovní technici opravili a následne ich dávali späť do obehu.

Apple si totiž viedol databázu sériových čísel vyradených zariadení a pri kontrole sa im podarilo zistiť, že až 18 % vyradených produktov bolo minimálne raz po ich vyradení zapnutých, čiže aj naďalej využívali služby Apple.

Kalifornská spoločnosť tak z týchto zariadení nielenže nemala žiaden zisk, ale v niektorých prípadoch mohlo dôjsť aj k poškodzovaniu dobrého mena spoločnosti, ak boli zariadenia opravené neodborne a za pomoci neoriginálnych komponentov.

Ako píše Gizmochina, prvé prípady takejto „krádeže“ sa objavili už na prelome rokov 2017 a 2018. Apple okamžite rozviazalo s GEEP Canada partnerstvo, no žaloba padla až v týchto dňoch. Za tieto činy Apple požaduje od svojho bývalého partnera zaplatiť pokutu vo výške 31 miliónov kanadských dolárov, čo je v prepočte okolo 26,3 milióna eur.

Zdroj: TheVerge, GizmoChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú