Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Konferencia WWDC 2021 je už za nami a Apple počas nej ukázal okrem iného aj nový iOS 15, ktorý je už v prvej beta verzii dostupný pre vývojárov a vo finálnej podobe ho uvidíme na jeseň.

Hoci sa nová verzia systému nepýši signifikantnými zmenami dizajnu, dosala menšie novinky, ktoré zlepšujú celkový používateľský zážitok. Týmto smerom je orientovaná aj ďalšia drobná, no užitočná novinka pre presúvanie obsahu medzi aplikáciami, informuje 9to5Mac.

Presúvanie duplikovaného obsahu medzi aplikáciami dlhým podržaním prsta je známou funkciou v tabletoch iPad už od roku 2017. Po 4 rokoch však zavíta aj do iOS 15, kde ju už môžu vyskúšať prví beta testeri. Stačí, aby používateľ vybral konkrétny obsah (text, obrázok a pod.) a následne jeho podržaním ho presunul do požadovanej aplikácie, kde sa vybraný obsah duplikuje.

Nejde teda o presúvanie, ale skôr o alternatívu k možnosti kopírovania a prilepenia obsahu. Funkciu už demonštroval v novom iOS 15 aj používateľ vo videu na Twitteri. Aj takáto funkcia je teda jednou z mnohých menších noviniek, ktoré zlepšia celkové používanie iPhonov s novým systémom.

Ďalšie zaujímavé články:

Zdroj:9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú