Rozšírená realita v podobe headsetu Vision Pro od amerického technologického giganta Apple sa po dlhšej dobe chystá preraziť aj za hranice Spojených štátov, v ktorých bol predaj spustený vo februári tohto roka. Na medzinárodné trhy sa má zariadenie dostať po konferencii WWDC, ktorú organizuje samotný Apple, informuje portál 9to5mac.com.

Ostávajú už len týždne

Prvými krajinami mimo USA, v ktorých sa na trh dostane Vision Pro, sú Čína, Japonsko a Singapur. Dátum Apple stanovil na 28. júna. Samozrejmosťou je aj Európa, menovite Nemecko, Francúzsko, Spojené kráľovstvo, kde predaj začne 12. júla. V ten istý deň sa môžu tešiť aj obyvatelia Kanady a Austrálie. Na slovenskom trhu ho zatiaľ nenájdeš. Cena v neďalekom Nemecku bola stanovená na 3999 €.

Vision Pro si medzitým získal množstvo fanúšikov, avšak zároveň sa stal pomerne kontroverzným produktom. Ide navyše o prvú generáciu úplne nového produktu, kvôli čomu nemusí byť okamžite tak úspešný, ako jeho potenciálni nástupcovia.

Tak či onak ale ide o poriadny kus techniky. Zariadenie Vision Pro je natoľko pokročilé, že kvôli nemu Apple zaregistroval až vyše 5 000 patentov. Vnútorné komponenty tohto zariadenia nedávno odhalil aj CT sken, ktorý vykonala spoločnosť Lumafield.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú