Apple sprístupnil novú službu, ktorá ponúka jednoduché presunutie fotografií z iCloudu do konkurenčnej platformy Fotky Google. O téme informoval portál MacRumors.

Podľa dokumentu je presúvanie fotiek medzi týmito dvomi cloudovými úložiskami možné nájsť na stránke súkromia, kde sa používateľ prihlási pomocou svojho Apple ID. Následne je potrebné požiadať o prenos kópie dát a ako cieľ vybrať Fotky Google. Spolu s fotografiami je možné presúvať aj videá.

Samotné fotky a videá z iCloudu nezmiznú, v takom prípade Apple vytvára len ich zálohu, ktorú potom presúva do Fotiek Google. Žiadosť o presunutie môže trvať niekoľko dní až týždeň. Predpokladom je aj to, že má používateľ vo Fotkách Google dosť miesta pre uloženie snímok z iCloudu.

Zobraziť celú galériu (1)
Snímka obrazovky/Redakcia

Nie je možné prekopírovať všetky formáty. Apple neumožnil presunutie záloh niektorých fotiek v RAW, Live fotiek, smart albumov, zdieľaných albumov či metadát. Medzi kompatibilnými formátmi sú .jpg, .png, .webp, .gif, .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, .mkv a niektoré RAW fotky.

Do Fotiek Googlu sa potom dostane vždy fotka s poslednou úpravou, ktorú používateľ vykonal. Videá sú presúvané osobitne. Túto novú funkciu už môžu využiť používatelia vo viacerých krajinách, vrátane Slovenska.

Ďalšie zaujímavé články:

Zdroj: MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú