Apple vydal nové rozšírenie pre prehliadač Chrome, ktoré rieši doterajšie komplikácie so synchronizáciou hesiel medzi platformami. Po novom tak môžu jednoducho svoje heslá z iCloud synchronizovať cez tento doplnok aj používatelia Chromu pre operačný systém Windows, informuje The Verge.

Prihlasovanie a vypĺňanie prístupových údajov k účtom, do ktorých sa používatelia prihlasujú pomocou hesiel uložených v iCloude, sa vďaka tomuto rozšíreniu stane omnoho jednoduchšie. Doplnok ocenia najmä tí, ktorí potrebujú synchronizáciu týchto hesiel aj pri práci s Windowsom.

Novinku je možné pridať do Chromu z obchodu s rozšíreniami od Googlu, avšak zatiaľ nemusí byť funkčná. Apple avizoval, že doplnok je súčasťou aktualizácie iCloud 12.0 pre Windows. Najprv je teda potrebné aktualizovať aplikáciu pre tento systém na najnovšiu verziu a následne sa v nej objaví aj nová sekcia hesiel, informuje 9to5Google.

V prípade, ak je nainštalovaná predošlá verzia iCloudu, doplnok v Chrome bude nefunkčný. Dostupnosť aktualizácie na iCloud 12.0 sa však môže líšiť a chvíľu zrejme potrvá, pokým bude dostupná pre všetkých aj na Slovensku.

Zdroj: The Verge, 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú