Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bezkontaktné platby cez Google Pay u nás využívame už viac ako rok. Len nedávno sa na Slovensku rozšírili aj bezkontaktné platby hodinkami Fitbit a Garmin, no jednu z najočakávanejších služieb stále nemáme. Príchod Apple Pay je u nás už na spadnutie a po predchádzajúcich bankách potvrdila jeho spustenie aj internetová banka Monese.

Susedné Česko si môže bezkontaktné platby hodinkami Apple Watch a iPhonmi užívať už od februára tohto roka. Dlho sa hovorilo, že Apple Pay zavíta v tom období aj do našich končín, no nestalo sa tak. Slovenskí klienti bánk stále čakajú na spustenie tejto služby, ktorá by však už nemala byť od oficiálneho uvedenia na trh ďaleko. Po Slovenskej sporiteľni, mBank či Tatra Banke nedávno potvrdila Apple Pay na Slovensku internetová banka Monese.


Vyjadrenie banky bolo zverejnené na oficiálnom účte na Twitteri, kde bol publikovaný aj zoznam ďalších krajín, ktoré sa už čoskoro majú tejto očakávanej služby dočkať. Okrem nás Monese spustí Apple Pay aj v ďalších 12 krajinách. Presný dátum spustenia stále nie je známy. Banky totiž zatiaľ nemôžu túto informáciu zverejniť.

Zdroj: Twitter/Monese

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú