Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple dnes vydal aktualizácie pre viaceré svoje zariadenia. Jednou z najväčších noviniek je režim ProRAW pre iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. Spoločnosť taktiež spúšťa novú službu Apple Fitness+ (na Slovensku zatiaľ nedostupné), podporu zariadení pre nové slúchadlá AirPods Max a do App Store prináša detailnejšie informácie o ochrane súkromia v aplikáciách.

Dnešné sprístupnenie nového iOS 14.3 prináša majiteľom najnovšej generácie iPhonov 12 Pro novinku, ktorú Apple avizoval ešte počas ich predstavenia. Režim ProRAW umožní vytvárať fotografie v .dng formáte, avšak nejde o klasický RAW režim ako doteraz.

Apple v novom ProRAW kombinuje svoju technológiu, teda výpočtové funkcie, či inak povedané „computational photography“, pričom výsledný záber poskytuje lepší dynamický rozsah, viac informácií a dát, ktoré môže používateľ využiť pri následnej úprave snímky pre dosiahnutie lepšej kvality. Skutočnú „mágiu“ teda nájdeme najmä v pozadí celého procesu.

Vo watchOS 7.2 Apple vylepšil monitorovanie a meranie pri aktivite, kde po novom sleduje a upozorňuje aj na nízke hodnoty kyslíka. Doteraz boli merané priemerné a vysoké hodnoty. S vylepšeným meraním teraz Apple Watch dokážu sledovať hladinu kyslíka aj počas bežnej chôdze, nielen pri fitness.

Ďalšou významnou novinkou je transparentnejšie informovanie o ochrane súkromia v aplikáciách z App Store, kde používateľ po novom nájde novú značku. Po kliknutí sa dostane na web vývojára s detailnými informáciami o ochrane osobných údajov.

Zdroj: Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú