Zlyhanie objednávkového systému sa znova zopakovalo, tentokrát pre chybu v štátom cloude. Dnes od 18:30 malo byť sprístupnených 22 000 nových termínov na očkovanie vakcínou AstraZeneca, na niektoré očkovacie miesta sa však registrovalo viac ľudí, ako bol reálne dostupný počet miest. Ministerstvo sa za komplikácie ospravedlňuje a ľuďom sľubuje nové termíny očkovania.

Štát dnes opäť sprístupňoval ďalšie desiatky tisíc termínov na očkovanie, ktoré mali byť postupne uvoľňované a dostupné pre registráciu každú polhodinu od 18:30. Najprv boli sprístupnené termíny pre Bratislavský a Trnavský kraj, neskôr od 19:00 pre Trenčiansky a Nitriansky kraj, od 19:30 pre Žilinský a Banskobystrický kraj a nakoniec od 20:00 aj pre Prešovský a Košický kraj.

Záujemcovia o očkovanie sa opäť mohli registrovať cez systém, ktorý sa doteraz už niekoľkokrát „vyznamenal“ absolútnymi zlyhaniami. Po pondelkovom nezvládnutí náporu ľudí, ktorý NCZI prisudzovalo DDoS útoku, dnes kvôli chybe v štátnom cloude umožnil objednávkový systém registráciu pre niektoré vakcinačné miesta viac ľuďom, ako je stanovená kapacita.

„Z dôvodu úprav na vládnom cloude, došlo v niektorých vakcinačných miestach k zaregistrovaniu väčšieho množstva ľudí, než je ich maximálna kapacita. Z toho dôvodu môže niektorým ľuďom prísť SMS správa s novým termínom očkovania.

Ministerstvo zdravotníctva garantuje každému, kto sa zaregistroval na očkovanie, že bude zaočkovaný rovnakou očkovacou látkou a tiež v rovnakom meste, ktoré si zvolil. Záujemcovia o očkovanie budú prostredníctvom SMS správ informovaní o nových termínoch očkovania.

Nový termín očkovania sa časti zaregistrovaných záujemcov z toho dôvodu posunie o 7 dní. Mrzí nás táto situácia a ospravedlňuje sa za vzniknuté komplikácie,“ uviedlo MZ SR.

Ministerstvo zdravotníctva avizovalo, že ľuďom bude posielať SMS správy s náhradnými termínmi. Garantuje, že každý registrovaný záujemca bude môcť byť zaočkovaný vakcínou AstraZeneca na rovnakom mieste, aké si zvolil pri prihlasovaní.

Ďalšie články:

Zdroj: MZ SR/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú