Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo zdravotníctva SR informovalo v nedeľu poobede (7.marca) o sprístupnení ďalších termínov pre očkovanie vakcínou Pfizer. Nové termíny pribúdali už dnes večer, pri prihlasovaní sa však opäť objavili problémy. Národné centrum zdravotníckych informácií aktuálne informovalo, že objednávkový systém čelil DDOS útoku. V dôsledku toho mali ľudia problémy s registráciou.

Mnohými kritizované prihlasovanie na očkovanie proti koronavírusu postihol dnes večer ďalší závažný problém, ktorý ale nemal byť na strane NCZI. V pondelok večer (8. marca) od 19:45 mal vládny cloudový systém zasiahnuť zhruba hodinu trvajúci DDOS útok.

„Objednávkový systém na očkovanie čelil dnes od 19:45 takmer hodinu pravdepodobne DDOS útoku. Ten spôsobil, že linka vládneho cloudu, kde sú všetky zdravotnícke dáta, vykazovala vysokú chybovosť a dáta, ktoré používatelia zadávali neboli prenášane korektne. Spomalenie systému teda nebolo na strane Národného centra zdravotníckych informácií,“ informovalo NCZI.

Útok ovplyvnil aj samotné prihlasovanie na očkovanie. Stránka s registračným formulárom vykazovala spomalené načítavanie a taktiež chybné načítanie údajov. Momentálne nie sú známe ďalšie detaily.

Bližšie informácie zisťujeme.

Zdroj: NCZI/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú