Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nemecké noviny Die Aktualle zverejnili údajný rozhovor s legendárnym pretekárom a pilotom F1, ktorý však vytvorila umelá inteligencia. Ako informuje The Drive, nasvedčujú tomu nielen niekoľké dôkazy okolo tohto rozhovoru, ale najmä samotný fakt, že Schumacher po tragickej nehode na lyžovačke už takmer 10 rokov neprehovoril s médiami a neukázal sa na verejnosti.

Ďalšie nemorálne využitie AI

Umelá inteligencia nachádza čoraz viac využití a mnohé z nich sú skutočné užitočné, avšak falošný rozhovor s legendárnym pretekárom, obzvlášť v takejto situácii, je neuveriteľným prešľapom, ktorý pobúril nielen fanúšikov.

Ako píše The Independent, Die Aktualle vylepil tvár Schumachera na svoju titulnú stranu s tvrdením, že prinášajú exkluzívny rozhovor.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ESPN F1 (@espnf1)

„Môj život sa od nehody úplne zmenil. Boli to strašné časy pre moju ženu, moje deti a celú rodinu,“ tvrdí údajný Schumacher v rozhovore, ktorý sa nikdy nestal. Die Aktuelle sa na titulnej stránke a aj počas celého textu tváril, že sa jedná o skutočný rozhovor, avšak až koniec článku prezradil, že sa v skutočnosti jedná len o konverzáciu s Character.ai, špecializovanou umelou inteligenciou.

Rodina môže noviny za takýto článok žalovať, úspech však nie je zaručený. Práve Die Aktuelle v minulosti vyhral súdny spor s Corinnou Schumacherovou po tom, čo zverejnili jej fotku s titulkom „Corinna Schumacher – nová láska ju robí šťastnou“. Zavádzajúci titulok nebol priamo klamlivý, v prípade falošného interview to však môže byť úplne inak.

Umelá inteligencia medzitým pokračuje vo vývoji a aj keď mnohých teší svojim prínosom, v budúcnosti hrozí, že preberie obrovské množstvo pracovných miest. Vlastnú spoločnosť na jej vývoj založil už aj jej dlhoročný odporca – Elon Musk.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú