Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po tom, ako Telekom priniesol na Slovensku zatiaľ najväčšiu 5G sieť na trhu, rozširuje podporu 5G aj do zahraničia vo forme roamingu. Operátor v tlačovej správe informoval, že 5G roaming môžu jeho zákazníci využiť v prvých krajinách a partnerských sieťach už od 1. decembra.

Do 5G roamingu sa klienti Telekomu môžu pripojiť v Rakúsku a susednom Česku, kde ho využijú v partnerských sieťach T-Mobile Czech Republic a Magenta Telekom. V blízkej budúcnosti plánuje spoločnosť rozšíriť 5G roaming aj do ďalších krajín a taktiež sa bude rozširovať aj zoznam partnerských sietí.

Na Slovensku momentálne Telekom ponúka najväčšiu 5G sieť, ktorú poskytuje už v 18 mestských lokalitách v Bratislave. Ide o Jarovce, Rusovce, Petržalka, Staré Mesto, Nové Mesto, Kramáre, Ružinov, Trnávka, Vajnory, Rača, Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Karlová Ves, Dúbravka, Lamač, Devín, Devínska Nová Ves i Záhorská Bystrica.

Pokrytie je dostupné aj v ďalších 25 obciach v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Ide o obce Bernolákovo, Čakany, Dunajská Lužná, Hamuliakovo, Hubice, Hviezdoslavov, Chorvátsky Grob (vrátane časti Čierna Voda), Ivanka pri Dunaji, Kalinkovo, Kostolná pri Dunaji, Kráľová pri Senci, Kvetoslavov, Marianka, Mierovo, Miloslavov, Most pri Bratislave, Nová Dedinka, Rovinka, Slovenský Grob, Štvrtok na Ostrove, Tomášov, Veľký Biel, Vlky, Zálesie a Zlaté Klasy.

Zdroj: Telekom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú