Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenskí hokejisti dnes na zimných olympijských hrách v Pekingu získali prekvapivé bronzové medaily. A kým väčšina zápasov v skupine aj súboje v štvrťfinále a semifinále bola pre našich domácich fanúšikov, vďaka časovému posunu, vo veľmi skorých ranných hodinách, zápas o bronz sa už hral a vďaka RTVS aj naživo vysielal od 14:10 hod.

V prvý víkendový deň si ho mohli Slováci naladiť aj prostredníctvom živého streamu na webe RTVS a podľa dát Slovenského peeringového centra SIX, na ktoré upozornilo Živé.sk, tak urobilo naozaj veľké množstvo z nich.

Slováci totiž zlomili svoj starý internetový rekord v dátovej prevádzke, keď v sieťach vytlačili dátový tok až na úroveň 466 Gbit/s.

six.sk

Hokej láme rekordy

Starý rekord pritom činil 415 Gbit/s a patril tak isto hokeju – minuloročným majstrovstvám sveta a zápasu Slovenska s Ruskom, informoval vtedy v tlačovej správe SWAN.

RTVS vysiela zápasy z olympiády na svojej internetovej stránke aj vo Full HD rozlíšení, vlani to bolo s dátovým tokom 6 Mbit/s.

K rekordu sa podľa Živé.sk dátová prevádzka priblížila aj včera krátko po 7:00 ráno, kedy vrcholil náš semifinálový zápas s Fínskom, v ktorom sme nakoniec neuspeli a tak hrali len o bronz. Aj tento vrchol vidíš na grafe.

six.sk

Paradoxne sa dá predpokladať, že dnes, teda počas víkendu boli diváci vo väčšej miere rozdelení medzi internet a domáce TV vysielanie (ktoré môže okrem IPTV prebiehať aj cez satelit či terestriál). Ak by sme náš medajlový zápas hrali cez pracovný deň a v pracovnom čase, dal by sa očakávať ešte vyšší údaj v okamžitej dátovej prevádzke.

SIX sleduje agregovaný dátový tok všetkých poskytovateľov internetu u nás, ktorí sú pripojení do tohto peeringového centra. Aktuálne prepája týchto 56 operátorov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú