Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Consumer Technology Association (CTA) až v týchto dňoch oficiálne vydala štandard pre 8K televízory. Zahŕňa logo a niektoré kľúčové parametre, ktoré musia televízie s týmto označením spĺňať, píše ChannelNews.

Aj keď 8K televízie máme na trhu už niekoľko mesiacov, až v týchto dňoch sa úrad CTA odhodlal, aby oficiálne zaviedol tento štandard na trh, čo umožní výrobcom, ktorí budú spĺňať isté základné kritériá, používať nové logo a tiež certifikáty 8K televízií.

Ako informuje portál Engadget, každé 8K zariadenie musí disponovať minimálnym rozlíšením 7,680 x 4,320 pixelov a musí podporovať prehrávanie obrazu v 24, 30 a 60 snímkach za sekundu. Nové televízie rovnako budú musieť zobrazovať farby v 10-bitovej farebnej hĺbke a musia disponovať HDR. Ďalej musia zvládať upscale akéhokoľvek videa na video v rozlíšení 8K a musia podporovať ochranu obsahu HDCP 2.2.

Výrobcovia televízorov budú môcť používať nové logo od 1. januára 2020, kedy sa oficiálne dostane do platnosti. Pre prémiové značky sa síce jedná iba o formalitu, nakoľko ich televízie ponúkajú potrebné štandardy.

Zdroj: ChannelNews, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú