Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V každom virtuálnom obchode s aplikáciami pre smartfóny nájdeme veľké množstvo najrôznejších titulov, ktoré však nie sú podľa bezpečnostných výskumníkov z Positive Technologies vôbec bezpečné. Až 76 % stiahnutých aplikácií pre systém iOS a Android obsahuje bezpečnostné chyby, s ktorými môžu útočníci získať prístup k citlivým údajom používateľov.

Problém týchto aplikácií sa má podľa výskumníkov skrývať v zlom zabezpečení dátového úložiska. 35 % aplikácií pritom trpí nezabezpečeným prenosom citlivých dát, no rovnaké percento má problémy aj s nesprávnou implementáciou vypršania relácie.

Zobraziť celú galériu (0)
Flickr/howtostartablogonline.net

Napriek tomu však výskumníci klasifikovali tieto problémy ako „stredné riziko“, ktoré nie je pre používateľa príliš nebezpečné. Na druhej strane je 38 % iOS aplikácií a 43 % aplikácií pre Android vysoko rizikových, kvôli čomu je pre útočníka ľahšie zneužiť citlivé údaje o obeti.

Zo všetkých titulov pritom môže až 89 % obsahovať malvér, ktorý napadne smartfóny aj bez fyzického prístupu útočníka k zariadeniu, informuje TechRepublic.

Zdroj: ZDNet, TechRepublic

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú