Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Začiatok predaja ôsmej generácie Intel procesorov už naplno beží. Spoločnosť G.Skill, ktorá vyrába pamäte RAM, vytvorila špeciálnu radu určenú práve pre procesory Coffee Lake.

Za posledný mesiac toho G.Skill stihol pomerne dosť, nakoľko je to už tretie oznámenie o chystajúcej sa špeciálnej sérii, určenej pre konkrétny typ procesorov. Potom, čo svoje ‚‚vlastné’’ RAM-ky dostane Intel Core X či AMD Threadripper, sa dočká aj najnovšia séria Intel Coffee Lake.

Extrémna rýchlosť

Pri pohľade na tabuľku je jasné, že výrobca myslel na všetkých zákazníkov. V ponuke tak nájdeš kapacity od 16 do 64 GB, pričom na výber sú v konfigurácií Dual a Quad Channel. Okrem toho ťa ohromia aj rekordné frekvencie, ktoré sú suverénne najvyššie na trhu.

Skutočne sa myslelo na to, že každý vyžaduje od pamäti niečo iné. Niekto preferuje vysokú frekvenciu, iní zas väčšiu kapacitu. V tomto prípade však ide frekvencia ruka v ruke s vysokou kapacitou a ty sa tak nemusíš rozhodovať, ktorú vlastnosť uprednostníš. Práve pre týchto používateľov je určený 32 GB kit (4 x 8 GB), ktorý ponúkne frekvenciu až 4200 MHz, a to pri časovaní CL19-21-21-41 a napätí 1.40V.

G.Skill sa okrem iného môže pochváliť aj najrýchlejšími 32 GB (4 x 8 GB) RGB pamäťami na trhu. Pri tak malom napätí je obdivuhodné, na akú frekvenciu sa až dostali. Pre porovnanie, bežná frekvencia DDR4 pamätí je 2400 MHz. RGB podsvietenie navyše skvelo doladí farebnú koncepciu celého vnútra počítača.

Pre pravých nadšencov

Najväčším esom v rukáve je však 16 GB kit (2 x 8 GB) s rýchlosťou až 4600 MHz. Jedná sa tak o jedny z najrýchlejších pamätí, ktoré sú určené pre technologických nadšencov, ktorí požadujú maximálny možný výkon.

Vyššie môžeš vidieť aj pamäťové testy, ktoré boli vykonané. Testovaciu zostavu tvorila základná doska Asus ROG Maximus X Formula a procesor Intel Core i5-8600K. Čo sa týka dostupnosti, do predaja sa dostanú v novembri a dostupné budú u všetkých autorizovaných predajcov. Ceny zatiaľ neboli oficiálne zverejnené.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú