Firma GFK Slovakia zverejnila štatistiky predaja technického spotrebného tovaru za minulý rok. Nárast zaznamenalo mnoho oblastí, ako napríklad telekomunikácie či informačné technológie.

Predaj elektroniky minulý rok pekne narastal. Hovoria o tom štatistiky od GFK Slovakia, v ktorých si môžeš pozrieť aj konkrétne čísla. Najväčší nárast z roka na rok patrí telekomunikáciám, teda predaju telefónov. Podľa prieskumu ľudia najviac siahajú po smartfónoch s uhlopriečkou displeja od 5 do 5.5 palcov, čo znamená, že phablety u Slovákov obľúbené nie sú. Druhou kategóriou produktov s najlepším rastom sú malé domáce spotrebiče.

technika

Najvyšším tempom sa zdvihla zubná hygiena, teda elektrické zubné kefky. Naopak, pokles v predajoch zažili odšťavovače, pretože zákazníci začali uprednostňovať stolné mixéry. Celkovo ale za slušnejšie predaje môže fakt, že narástla priemerná cena takmer všetkých produktov. Informačné technológie si pripísali iba 1-percentný nárast. V tomto segmente bol najväčší záujem o prenosné ultratenké zariadenia. Nedarilo sa však takzvaným „2 v 1“ a tabletom. Viac informácií sa dozvieš v tabuľke vyššie.

Kúpiť elektrickú zubnú kefku Soocas X3 za 48 €

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú