Medzi výrobcami, ktorí aktuálne predstavujú jeden nový produkt za druhým nechce chýbať ani čínske LeEco. Tento ambiciózny čínsky výrobca na svojej nedávnej konferencii predstavil niekoľko nových smart televízorov, z ktorých vyniká najmä model s názvom Super4 X70.

Priemysel s inteligentnými televízormi je pre spoločnosť LeEco ešte bližší, ako ten smartfónový. LeEco je totižto v Číne veľmi známou spoločnosťou poskytujúcou streamovacie služby a dlhú dobu sa zaoberá aj predajov vlastných nadupaných smart TV. Do portfólia spoločnosti teraz pribudla 70-palcová beštia s názvom LeEco Super4 X70. Ide o štvrtú generáciu smart TV od LeEco, na ktorej masívnej obrazovke sa všetok obsah zobrazuje v natívnom 4K rozlíšení (3840 x 2160 pixelov). Novinka prichádza aj s podporou 4K HDR obsahu, vďaka čomu si užívateľ užije sledovanie filmov ešte viac. Výrobcom odporúčaná vzdialenosť pre sledovanie obsahuje na tejto obrovskej TV je 2,6 – 4,3 metra.


zdroj fotografie: LeEco

LeEco pri konštruovaní svojej najnovšej smart TV stavilo na ochranné sklo Corning Iris, ktoré je oveľa tenšie ako klasické sklá a jeho výhodou je aj prepúšťanie reálnych, neskreslených farieb. Všetok hardvér sa výrobcovi podarilo vtesnať do konštrukcie, ktorá v najhrubšom mieste dosahuje úctyhodných 9,9 mm.


zdroj fotografie: LeEco

O LeEco Super4 X70 môžeme hovoriť aj ako o vlajkovej lodi medzi smart TV. Tento „titul“ si vyslúžila aj vďaka doteraz najvýkonnejšiemu procesoru určenému priamo pre smart TV, Mstar 6A938. Ide o 4-jadrový čipset obsahujúci dve výkonné Cortex-A72 jadrá a dve šetrnejšie Cortex-A53 jadrá. Maximálny takt procesora je 1,7 GHz. Graficky náročné úlohy zdoláva akcelerátor Mali-T820 MP3, zatiaľ čo 3 GB operačná RAM pamäť typu DDR3 sa stará o bezproblémový multitasking. Dostupné je aj 32 GB interné úložisko typu eMMC 5.1. Dekodér Ultra-VDEC podporuje kodek HEVC 4K2K pri frekvencii 120 Hz.





zdroj fotografie: LeEco

K dokonalému filmovému zážitku prispieva aj naozaj kvalitný audio systém, ktorý pre LeEco dodáva známa spoločnosť Harman Kardon. V televízore sú integrované dva stereo reproduktory, každý s hudobným výkonom 10 W. O ešte čistejší zvuk sa postará technológia Dolby Digital Plus.


zdroj fotografie: LeEco

LeEco Super4 X70 je vybavená aj poriadnou dávkou konektivity. Z tej bezdrôtovej je potrebné spomenúť dual-band WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1 a dostupná je aj klasická rádiová frekvencia 2.4G. Fyzická konektivita zahŕňa jeden USB 3.0 a USB 2.0 konektor, 2 x HDMI, AV vstup, Ethernet (RJ45) i optický zvukový konektor. Rozhranie televízora je založené na Androide, pričom je určené len pre domácich, čínskych záujemcov. Predaj tejto nadupanej smart TV v Číne odštartuje 1. apríla a predávať sa bude za 10 999 juanov, čo je v prepočte okolo 1510 €.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú