Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-mi-notebook-air-13Nový MacBook Pro prišiel na scénu s mnohými vylepšeniami. K tým najviac viditeľným patrí hlavne touchbar, ktorý je unikát medzi notebookmi. Apple podrobne predviedol, ako táto novinka v jeho podaní funguje.

Gigant vytvára zariadenia, ktoré sú stále niečim výnimočné a nie je tomu inak ani pri novom MacBook Pro. Ten bol oficiálne predstavený len nedávno a priniesol so sebou mnoho vylepšení, no z niektorých dôležitých oblastí spoločnosť značne odkrojila. To sa týka nielen USB portov, ale najmä klasických mechanických tlačidiel v hornom rade klávesnice. Klávesy boli teda nahradené inovatívnym OLED displejom, s ktorým sa rozšírili možnosti práce a jeho využitie. Táto novinka v podstate pomáha pri práci a zobrazuje obsah na základe otvorenej aplikácie. Vo výbave bude mať túto vychytávku MacBook s 13″ a 15″ obrazovkou.

macbook-pro-touchbar

TIP: Nový MacBook Pro má 16 GB RAM vraj len kvôli lepšej výdrži batérie

Obsah tohto tenkého pruhu sa mení v závislosti od obsahu, s ktorým používateľ pracuje. Napríklad, ak pracujete s galériou, tak sa na zobrazia miniatúrne náhľady obrázkov. Pri prehliadaní webu sa zas zobrazí rozloženie kariet prehliadača a uložené záložky. Rýchle systémové nastavenia tiež umožnia nastavenie jasu obrazovky, hlasitosti a mnoho ďalších užitočných funkcií. Daňou za túto vymoženosť je však úplná absencia veľmi obľúbeného tlačidla Escape (Esc).


 

K ďalším fantastickým možnostiam využitia patrí aj automatické predpovedanie slov, ovládanie prehrávania videí, ale aj zobrazenie smajlíkov pri konverzácii na sociálnych sieťach. Pri emailových správach si môžete ľahko nájsť príjemcu medzi kontaktmi alebo pomocou skratiek vytvoriť novú správu, či spravovať tie staré. Táto jedinečná novinka má naozaj široké možnosti využitia, ktoré si iste zamiluje každý používateľ. Vedľa tejto dotykovej časti sa nachádza aj snímač odtlačkov prstov, s ktorým tak bez problémov zabezpečíte celý notebook alebo môžete bezpečne platiť pri internetových platbách. Apple opäť spravil veľký krok vpred aj napriek nutným obetiam. Niektoré z funkcií touchbaru si môžete prezrieť na priložených GIF obrázkoch nižšie.

TIP: Novinky od Microsoftu a Applu lákajú dizajnom či funkciami, no naopak odradzujú cenou


 


 


 


Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú