Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-mi-notebook-air-12Nástupcovia populárnych Nexusov boli predstavení začiatkom tohto mesiaca a ubehol už dostatočný čas na prvé recenzie a porovnania s konkurenčnými smartfónmi. Jedným z nich je aj vlajková loď Samsungu – Galaxy S7 Edge. Dokáže sa 8-mesačný telefón výkonovo vyrovnať nedávno predstaveným Pixelom?

Známy YouTuber pod menom SuperSafTV, ktorý porovnáva rôzne smartfóny, tentokrát porovnal aj Google Pixel XL a Samsung Galaxy S7 Edge po výkonovej stránke. Konkrétne v tomto teste bola použitá Exynos verzia s Androidom 6.0 Marshmallow. Google Pixel XL zas disponuje Snapdragonom 821 a najnovším Androidom 7.1 Nougat v najlepšej možnej forme. Na videu nižšie si môžete pozrieť detailné porovnanie v spúšťaní aplikácií a v rýchlosti skeneru odtlačkov prstov.

Samsung Galaxy S7 Edge môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Musíme povedať, že súboj vyzerá dosť vyrovnane, no predsa len v niektorých prípadoch bol rýchlejší Pixel a v niektorých S7 Edge. Rýchlosť skenera odtlačkov je takmer identická, v spúšťaní Google aplikácií zabodoval Pixel a S7 Edge bol zas rýchlejší v spúšťaní hier. Dosť nás však prekvapuje, že smartfón s čistým Androidom od Google nie je vyladený natoľko dobre, že ho predbieha aj 8 mesiacov starý telefón.

TIP: Ako obstál Google Pixel v porovnaní o titul najlepšieho fotomobilu?

Dali by ste aj napriek tomuto porovnaniu prednosť Pixelom alebo by ste radšej siahli po lacnejšej konkurencii? 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú