Dva roky čakania sa skončili a seriál Yellowstone je konečne pripravený rozpovedať svoj posledný príbeh. Finálna časť televízneho megahitu práve dostala posledný trailer, ktorý naznačuje jedno – v záverečných epizódach pôjde o všetko.

Hlavná hviezda sa už nevráti

Seriál Yellowstone je hitom už od svojho predstavenia v roku 2018, odkedy neustále rastie na popularite. Jeho príbeh je zasadený na rodinný ranč rodiny Duttonovcov, ktorí sa ho snažia ochrániť pred korporáciami a popritom zvádzajú boj aj vo vlastných radoch.

Úspešný seriálový projekt púta pozornosť predovšetkým účasťou Kevina Costnera ako hlavy rodiny Duttonovcov, v každej sérii však predstavuje množstvo zaujímavých postáv a zápletiek, vďaka ktorým si neo-western púšťajú aj mladí diváci.

Piata séria Yellowstone bola rozdelená na dve časti, pričom prvá z nich na obrazovky dorazila ešte v novembri 2022. Nakrúcanie ďalších epizód sa však vo veľkom skomplikovalo, keďže hlavná herecká hviezda Kevin Costner sa nepohodla s tvorcom seriálu Taylorom Sheridanom a mali spolu viaceré konflikty.

Situácii príliš nepomohla ani Costnerova westernová séria Horizont: Americká sága, o ktorej známy herec dlhé roky sníval a jej nakrúcaniu sa venoval popri Yellowstone. Napätie nakoniec vyvrcholilo až v definitívny odchod Costnera zo seriálu ešte pred natočením jeho finálnych epizód.

Taylor Sheridan spoločne s tímom tvorcov sa rozhodli ukončiť Yellowstone aj bez Costnera, pričom oznámili, že piata séria zároveň bude poslednou. Strata hlavnej hereckej hviezdy je pre fanúšikov zlou správou a bude zaujímavé sledovať, ako sa tvorcovia popasujú bez Costnerovej postavy.

Značku čaká veľká budúcnosť

Úvodná epizóda poslednej 5. série na SkyShowtime dorazí vo štvrtok 14. novembra, o Duttonovcoch aj napriek avizovanému koncu ešte bude počuť. V príprave je totiž viacero ďalších projektov, ktoré univerzum Yellowstone postupne rozšíria.

Menovite ide napríklad o seriál 1944, ktorý sa zameria na generáciu Duttonovcov žijúcich počas obdobia druhej svetovej vojny. Tento príbeh rozšíri pôvodné obdobie zobrazené v prequeloch 1883 a 1923, ktoré už ponúkli pohľad na predošlé generácie rodiny a ich boj o prežitie na drsnom Západe.

V príprave je tiež spin-off s názvom Madison, v ktorom sa v hlavnej úlohe predstaví populárna herečka Michelle Pfeiffer. S týmto projektom sa aktívne spája ja návrat niekoľkých hviezd z hlavného seriálu ako Beth (Kelly Reilly), Rip (Cole Hauser) a Kayce (Luke Grimes), ich účasť však zatiaľ nebola definitívne potvrdená.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú