Spoločnosť Warner Bros. Discovery sa snaží hasiť obrovský prešľap v podobe nového Jokera, ktorý v kinách narazil na divácky nezáujem. Muzikálová novinka bude pre filmového giganta znamenať značné finančné straty a tvrdú realitu sa Warneri snažia zjemniť rýchlym pridaním do online priestoru.

Pokoril nelichotivý rekord Marvelu

Ako informuje Screen Rant, Joker: Folie à Deux bude už od 29. októbra pridaný na PVOD platformy, kde si ho diváci budú môcť zakúpiť alebo zapožičať. Termín online premiéry sa týka iba Spojených štátov a Veľkej Británie, o niečo neskôr bude filmový prepadák dostupný aj v ďalších krajinách.

Rýchle pridanie do online priestoru neprichádza ako prekvapenie, záujem o film v kinách totiž po otváracom víkende prudko opadol. Návštevnosť sa v porovnaní s otváracím víkendom prepadla o závratných 81 %, čo je najviac v histórii komiksových snímok. Doposiaľ nelichotivý rekord so 79 % prepadom držala snímka The Marvels.

Joker 2 recenzia
TMDB

Straty budú vysoké

Pre Warner Bros. Discovery je prepad špeciálne zlou správou, rozpočet pri Joker: Folie à Deux bol totiž takmer štvornásobne vyšší ako pri prvom filme z roku 2019, z ktorého sa vykľul veľký komerčný hit. Pri 200-miliónovom pokračovaní je to presne opačne a podľa Variety film skončí vo veľkej finančnej strate.

Tá sa môže vyšplhať až k 150 miliónom, keďže v oficiálnom rozpočte nie sú započítané vysoké náklady na marketing a distribúciu. Zisky si filmové spoločnosti rovnako rozdeľujú so sieťami kín. V konečnom dôsledku by tak Joker musel v kinách zarobiť trikrát toľko, čo má na konte teraz (až 450 miliónov dolárov), čo sa však s istotou nestane.

Dôvodov komerčného zlyhania filmu je viacero, podľa zákulisných zdrojov sa však na aktuálnom stave výrazne podpísal režisér Todd Phillips, ktorý pri nakrúcaní ignoroval všetky varovné signály a mal pri všetkom posledné slovo. Nakoniec Phillips najviac doplatil na víziu dištancovať sa od komiksového DC univerza a predstaviť veľký zvrat, ktorý sa však väčšine divákov vôbec nepáčil. Viac v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú