Druhá séria Rod draka dnes na streamovacej službe Max pokračovala svojím štvrtým dielom, ktorý naplno započal veľkú občiansku vojnu a odpálil udalosti, na ktoré fanúšikovia seriálu čakali už od prvej série. Nová epizóda priniesla epický súboj drakov a jednu z najväčších bitiek, aké sme kedy na malej obrazovke mohli vidieť.

Vojna sa začala

Rod draka sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny a sleduje rod Targaryenov a ich vnútorný boj o moc. Po smrti kráľa Viserysa sa kráľovstvo rozdelilo na dva tábory – čiernych, ktorí obhajujú následníctvo kráľovej dcéry Rhaenyry a zelených, ktorí naopak presadzujú nárok kráľovho syna Aegona.

Prvá séria Rod draka, ktorá vyšla pred dvoma rokmi, predstavila kľúčové postavy a trpezlivo dláždila cestu k ničivej občianskej vojne, známej tiež ako Tanec drakov. Sklamaním pre niektorých divákov zatiaľ bolo pomalšie tempo novej série, v ktorej sa kľúčové hrdinky oboch táborov snažili vojne zabrániť.

Prvá trojica epizód síce priniesla menšie súboje a momenty nevhodné pre slabšie povahy, o sľubovanej akcii však nemohlo byť ani reči. To už aktuálne zmenila a štvrtá epizóda, ktorá priniesla veľkolepý súboj drakov a odpálila tak sled krvavých udalostí, ktoré budú nasledovať.

Spustí smršť ďalších ničivých udalostí

Posledná časť predstavila bitku o Rook’s Rest, ktorá patrí k prvým veľkým konfliktom Občianskej vojny. Tábor zelených už v tretej časti zhromaždil veľkú vojenskú silu, s ktorou začal plieniť rody podporujúce Rhaenyru. Generál vojska – Criston Cole, prichystal pre protivníkov pascu, do ktorej sa chytila princezná Rhaenys so svojím drakom.

Do boja sa však vloží aj ďalší nečakaný element a nasleduje hrozivý stret, ktorý nemá víťaza. Obe znepriatelené strany totiž postihnú straty a seriál konečne naplno ukazuje ničivú silu drakov. Bitka zobrazená v poslednej epizóde zároveň výrazne zamieša rovnováhou síl a ovplyvní ďalšie smerovanie deja.

Nemožno síce očakávať, že podobne veľké strety teraz uvidíme v každej epizóde, na divákov ale čaká množstvo ďalších veľkých udalostí, ktoré poženú oba tábory do záhuby. Ak ťa zaujíma, čo sa v Rod draka bude diať ďalej, nevynechaj náš článok, v ktorom sa detailne venujeme celej občianskej vojne a osudom hlavných protagonistov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú