Obľúbený reťazec s elektronikou Okay sa so Slovenskom čoskoro navždy rozlúči. Všetky predajne na Slovensku a v Česku definitívne zatvoria svoje brány 4. júla 2024. Spoločnosť avizuje veľký výpredaj skladových zásob za akciové ceny, takže ak si chceš uchmatnúť kvalitnú elektroniku za dobrú cenu, čas sa kráti a zásoby míňajú.

Okay prevádzkoval na Slovensku a v Česku desiatky predajní s elektronikou a nábytkom. O jeho osude sa špekulovalo už dlhší čas, preto jeho definitívny koniec nemusí byť pre mnohých zákazníkov veľkým prekvapením.

Okay sa topil v problémoch

Ako sme informovali, spoločnosť Okay v roku 2022 vykázala tržby presahujúce 65 miliónov eur. Čistá strata vo výške 1,74 milióna eur však vyvoláva obavy o jej finančnú stabilitu. V Českej republike sa príjmy v roku 2021 prepadli na takmer 194 miliónov eur, pričom bola vykázaná strata približne 2,7 milióna eur. Aktualizované údaje za nasledujúci rok nie sú k dispozícii.

Zdroje Hospodářských novín naznačujú, že finančné problémy spoločnosti Okay nie sú nové a je len otázkou času, kedy ich vonkajšie tlaky prinútia k predaju. Viacerí dodávatelia sú údajne opatrní a dodávajú tovar len za hotovosť, čo ešte viac podčiarkuje neistú situáciu.

Osud spoločnosti Okay tak visel na vlásku už vtedy a čakal na strategický krok. Treba však poznamenať, že spoločnosť funguje na trhu poznačenom rýchlymi transformáciami a zvýšenou konkurenciou.

Aj na základe toho včera predajca definitívne oznámil koniec. „Zatvárame – Všetko musí preč! 4. 7. o 20:00 zatvárame predajne Okay. Využi jedinečnú príležitosť a nakúp vybraný tovar za likvidačné ceny na e-shope aj predajniach. Vybav si domov v novom elegantnou sedačkou, pohodlnou posteľou alebo modernými spotrebičmi. Sklady máme obmedzené a tovar rýchlo mizne, preto na nič nečakaj!,“ informuje reťazec.

podmienkach akcie taktiež Okay uvádza, že v rámci akcie ponúka zľavu na vybraný tovar na e-shope a na predajniach. Táto a ďalšie podmienky akcie boli vytvorené ešte dňa 22. júna 2024. Momentálne sú produkty na eshope zľavnené v menších číslach, presnejšie so zľavami 5, 4, 10 či 14 percent. Či a ako sa výška zliav ešte zmení zatiaľ nie je jasné.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú