Filmová séria Fantastické zvery, ktorá bola mnohými považovaná za duchovného nástupcu Harry Pottera, už viac pokračovať nebude, informuje Guardian. V jednom z podcastov to potvrdil režisér David Yates, ktorý povedal, že značka je momentálne mŕtva.

Po sľubnom začiatku prišiel úpadok

Séria Fantastické zvery sa doposiaľ dočkala trojice filmov, prvý z nich v kinách štartoval v novembri 2016. Nešlo síce o tak výrazný úspech, ako zaznamenali posledné filmy Harry Pottera, tržby 811 miliónov dolárov sa však štúdiu Warner Bros. ignorovali iba ťažko a neskôr nasledovala dvojica pokračovaní.

Tie už si ale v hodnotení divákov i v návštevnosti kín viedli výrazne horšie. Druhý film s podtitulom Grindelwaldove zločiny zarobil 648 miliónov, no a pri Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora, ktorý mal premiéru počas minulého roka, už išlo o prepadák.

V kinách zarobil iba 411 miliónov, čo je vzhľadom na 200 miliónový rozpočet (navyše bez vysokých marketingových nákladov) problém. Na jeseň minulého roka sa preto hovorilo, že Tajomstvá Dumbledora budú pre sériu finálnou stanicou, čo teraz David Yates aj potvrdil.

TMDB

Rowlingová výrokom všetkých zaskočila

Režisér trilógie Fantastické zvery zároveň priblížil, že je na filmy spoločne s produkčným štábom patrične hrdý a vlastne sa nikdy ani nepočítalo s tým, že by séria mala dostať viac filmov. V médiách síce kolovala informácia o piatich plánovaných snímkach, tá však vznikla len spontánnym vyjadrením J.K. Rowlingovej a tvorcov dokonale zaskočila.

„Myšlienka, že Fantastické zvery sa dočkajú piatich filmov, bola pre väčšinu z nás prekvapením. Jo (J.K. Rowling, pozn.) to raz spontánne spomenula na tlačovej konferencii, kde sme ukazovali klipy z prvého filmu Fantastických zverov. 

Všetci sme súhlasili s natočením jedného filmu. A Jo, Boh jej žehnaj, zrazu povedala: „Ó, a mimochodom, bude ich päť.“ Všetci sme sa na seba pozreli, pretože nám nikto nič podobné nepovedal.“

Informácia o konci série Fantastické zvery v konečnom dôsledku neprichádza ako žiadne veľké prekvapenie. Po reštrukturalizácii štúdia Warner Bros., masovom šetrení a prepúšťaní, nový prezident spoločnosti – David Zaslav, jasne povedal, že nový manažment už nemieni hazardovať a zelenú dostanú iba projekty s perspektívou návratnosti.

Veľký reštart tak čaká komiksové DC univerzum aj samotná značka Harry Potter, ktorá dostane nový seriál. Ten bude obľúbené filmy ignorovať a predstaví udalostí kníh J.K. Rowlingovej ešte raz, tentokrát však výrazne podrobnejšie. Viac v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú