Pred pár dňami spoločnosť Microsoft vydala na kanály Cannary určenom na testovanie niekoľko nových funkcií. Medzi nimi je dlho očakávané novinka v podobe zdieľania Wi-Fi prostredníctvom QR kódu. Na tému upozornil portál Neowin.

QR kód

Dlhodobo jednou z najpopulárnejších požiadaviek je zobrazenie hesla Wi-Fi v systéme Windows. Hoci moderné verzie operačného systému disponujú omnoho jednoduchším a rýchlejším prístupom ako staršie iterácie, predsa len je rok 2023, takže zdieľanie hesla Wi-Fi prostredníctvom QR kódu určite nie je na škodu.

Bing Image Creator

Konečne to zrejme pochopil aj Microsoft, ktorý v novom Windows 11 Insider Preview s označením Build 25977 zverejnil funkciu, ktorá generuje QR kód pre vybranú sieť. To v podstate novým zariadením umožní prihlásiť sa do siete bez otravného vyberania tej správnej siete a zadávania siahodlhého hesla. QR kód sa zobrazuje aj pri nastavovaní mobilného hotspotu na zdieľanie sieťového pripojenia.

Okrem generovania QR kódov, Windows 11 Build 25977 zobrazuje nenápadnú, no šikovnú, animáciu pri pripájaní k sieti Wi-Fi alebo inicializácii káblového pripojenia.

Za zmienku tiež stojí fakt, že Windows okrem uvedeného implementuje funkciu pre podporu používania načúvacích prístrojov vybavených technológiou Bluetooth Low Energy Audio (LE Audio).

Inak povedané, používatelia využívajúci načúvacie prístroje budú môcť svoje pomôcky priamo spárovať, streamovať zvuk, čí prijímať hovory na svojich počítačoch so systémom Windows s podporou LE Audio, píše Microsoft na svojom blogu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú